• Hemtjänst i Jönköping och Vaggeryd

Ett personligare omsorgsval för dig, i ditt hem!

Hemtjänst

Vi på Home Care vill finnas nära till hands för att hjälpa dig bo kvar i ditt hem så länge som möjligt och vara så självständig som möjligt i vardagen.En förutsättning för detta är att du får det stöd och den hjälp du behöver. Hemtjänst beviljas av kommunen och det är utifrån dina behov som avgör vilka insatser du kan få hjälp med.

Hemtjänst kan exempelvis bestå av:

Personlig omvårdnad

Våra undersköterskor hjälper dig med att komma i- och ur säng, på- och av klädning, personlig hygien, bäddning och hjälp med förflyttning. Vi hjälper gärna till med medicingivning eller såromläggning.

Inköp

Vi hjälper dig med Inköp som avser en veckas normalförbrukning av dagligvaror. Du väljer själv om du vill/kan följa med och vara delaktig eller om du vill att vi inhandlar det du skrivit ned på inköpslistan åt dig.

Ledsagning

Vi hjälper dig fram och tillbaka till exempel till läkarbesök, fritids- och/eller kulturaktivitet, hjälp under aktiviteten samt ledsagning tillbaka till bostaden. Vi erbjuder alla våra vårdtagare kostnadsfri transport i våra egna företagsbilar till och från de olika ärendena utanför hemmet.

Trygghetslarm

Trygghetslarm innebär möjlighet att påkalla hjälp dygnet runt vid behov av snabba hjälpinsatser. Då är det kommunens patrull som rycker ut. Trygghetslarm beviljas då oplanerat hjälpbehov kan uppstå, tex. risk för att ramla eller vid påtaglig oro.

Måltider

Det finns möjlighet att få mat levererat till dig i ditt hem. Vår personal hämtar maten från ett kommunalt kök som körs ut till dig där vår personal dukar upp och serverar maten. Du kan även få hjälp med frukost, värmning av färdigt huvudmål och kvällsmat.

Tvätt och städning

Vi hjälper dig att boka tid och tvätta kläderna. Du kan även få hjälp med städning, insatsen är beräknad för två rum och kök. I städinsatsen kan det ingå underhållsstädning som att damma, dammsuga, torka golv, städa toalett/badrum, ta ut små mattor, ta ut sopor m.m.

Tilläggstjänster

Behöver du mer hjälp än det som ingår i hemtjänsten, kan vi erbjuda en mängd olika tilläggstjänster t.ex. storstäd, tvätt, personlig omsorg och flyttstäd. Hör av dig till oss för att få en fullständig offert.

Andra insatser

Det finns självklart fler tjänster som kan ingå i hemtjänsthjälpen det kan vara tillsynsbesök, gå på promenad, handla kläder,  social kontakt, telefon kontakt, hämta ut medicin från apotek eller sköta bankärenden.

© Copyright - Homecare